crash.dmp of OSSubProcess on Pharo 6.0

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

crash.dmp of OSSubProcess on Pharo 6.0

John Pfersich
I got a seg fault when I tried to execute some OSSubProcess code in Pharo 6.0.

Namely,

| process |
process := OSSUnixSubprocess new
                command: '/bin/cat';
                redirectStdin;
                redirectStdout;
                run.
process stdinStream
        nextPutAll: 'we are testing!';
        nextPutAll: 'we again!';
        close.       
process waitForExit.
process stdoutStream upToEndOfFile inspect.
process closeAndCleanStreams.

Attached is the crash.dmp file

20170608crash.dmp (9K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: crash.dmp of OSSubProcess on Pharo 6.0

Mariano Martinez Peck
Hi John,

Was this using 64bits flavor ? If true, can you try with 32 and let me know? 
I ask because I know OSSubprocess doesn't work on 64 bits yet, but to fix this I need some pull requets merged in the VM...

Cheers,

On Fri, Jun 9, 2017 at 1:21 AM, john pfersich <[hidden email]> wrote:
I got a seg fault when I tried to execute some OSSubProcess code in Pharo 6.0.

Namely,

| process |
process := OSSUnixSubprocess new
                command: '/bin/cat';
                redirectStdin;
                redirectStdout;
                run.
process stdinStream
        nextPutAll: 'we are testing!';
        nextPutAll: 'we again!';
        close.       
process waitForExit.
process stdoutStream upToEndOfFile inspect.
process closeAndCleanStreams.

Attached is the crash.dmp file



--
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: crash.dmp of OSSubProcess on Pharo 6.0

Ben Coman
In reply to this post by John Pfersich
You seem to be using an old VM.
/home/jpfersich/pharo64-6.0/pharo-vm/lib/pharo/5.0-201704181925/pharo
Pharo VM version: 5.0-201704181925  

Can you try with one of these...
i.e. Pharo6.0-linux.zip/pharo6.0/bin/lib/pharo/5.0-201705310241/pharo

So actually yours is not so out of date that first glance at the "5.0" in your path implies.
@Esteban, can this packaging be corrected?

cheers -ben



On Fri, Jun 9, 2017 at 12:21 PM, john pfersich <[hidden email]> wrote:
I got a seg fault when I tried to execute some OSSubProcess code in Pharo 6.0.

Namely,

| process |
process := OSSUnixSubprocess new
                command: '/bin/cat';
                redirectStdin;
                redirectStdout;
                run.
process stdinStream
        nextPutAll: 'we are testing!';
        nextPutAll: 'we again!';
        close.       
process waitForExit.
process stdoutStream upToEndOfFile inspect.
process closeAndCleanStreams.

Attached is the crash.dmp file

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: crash.dmp of OSSubProcess on Pharo 6.0

EstebanLM

On 9 Jun 2017, at 14:13, Ben Coman <[hidden email]> wrote:

You seem to be using an old VM.
/home/jpfersich/pharo64-6.0/pharo-vm/lib/pharo/5.0-201704181925/pharo
Pharo VM version: 5.0-201704181925  

Can you try with one of these...
i.e. Pharo6.0-linux.zip/pharo6.0/bin/lib/pharo/5.0-201705310241/pharo

So actually yours is not so out of date that first glance at the "5.0" in your path implies.
@Esteban, can this packaging be corrected?

I guess it can. I need to see at it ;)

Esteban


cheers -ben



On Fri, Jun 9, 2017 at 12:21 PM, john pfersich <[hidden email]> wrote:
I got a seg fault when I tried to execute some OSSubProcess code in Pharo 6.0.

Namely,

| process |
process := OSSUnixSubprocess new
                command: '/bin/cat';
                redirectStdin;
                redirectStdout;
                run.
process stdinStream
        nextPutAll: 'we are testing!';
        nextPutAll: 'we again!';
        close.       
process waitForExit.
process stdoutStream upToEndOfFile inspect.
process closeAndCleanStreams.

Attached is the crash.dmp file


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: crash.dmp of OSSubProcess on Pharo 6.0

John Pfersich
In reply to this post by Mariano Martinez Peck
Mariano,
yes I was using the 64 bit pharo. I downloaded the 32 bit pharo 6.0 and it works just fine. Thanks.

On Fri, Jun 9, 2017 at 4:20 AM, Mariano Martinez Peck <[hidden email]> wrote:
Hi John,

Was this using 64bits flavor ? If true, can you try with 32 and let me know? 
I ask because I know OSSubprocess doesn't work on 64 bits yet, but to fix this I need some pull requets merged in the VM...

Cheers,

On Fri, Jun 9, 2017 at 1:21 AM, john pfersich <[hidden email]> wrote:
I got a seg fault when I tried to execute some OSSubProcess code in Pharo 6.0.

Namely,

| process |
process := OSSUnixSubprocess new
                command: '/bin/cat';
                redirectStdin;
                redirectStdout;
                run.
process stdinStream
        nextPutAll: 'we are testing!';
        nextPutAll: 'we again!';
        close.       
process waitForExit.
process stdoutStream upToEndOfFile inspect.
process closeAndCleanStreams.

Attached is the crash.dmp file



--

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: crash.dmp of OSSubProcess on Pharo 6.0

John Pfersich
In reply to this post by Ben Coman
That VM is (was) a 6.0 alpha.

I tried to update and got this:

jpfersich@ubuntu64-001:~/pharo64-6.0$ curl get.pharo.org/64 | bash
  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
100   232  100   232    0     0    581      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--   582
bash: line 1: syntax error near unexpected token `newline'
bash: line 1: `<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">'


Then I tried the Custom installs, downloaded pharo64-linux-threaded-stable.zip and sources.zip
and when I tried to run it, I got

'Pharo cannot locate the sources file named /home/jpfersich/pharo64-6.0/pharo-vm/lib/pharo/5.0-201705310241/PharoV50.sources.

The sources file I downloaded is PharoV60.sources.

So I finally did
curl get.pharo.org/64/stable | bash
and
and got a usable system.


On Fri, Jun 9, 2017 at 5:13 AM, Ben Coman <[hidden email]> wrote:
You seem to be using an old VM.
/home/jpfersich/pharo64-6.0/pharo-vm/lib/pharo/5.0-201704181925/pharo
Pharo VM version: 5.0-201704181925  

Can you try with one of these...
i.e. Pharo6.0-linux.zip/pharo6.0/bin/lib/pharo/5.0-201705310241/pharo

So actually yours is not so out of date that first glance at the "5.0" in your path implies.
@Esteban, can this packaging be corrected?

cheers -ben



On Fri, Jun 9, 2017 at 12:21 PM, john pfersich <[hidden email]> wrote:
I got a seg fault when I tried to execute some OSSubProcess code in Pharo 6.0.

Namely,

| process |
process := OSSUnixSubprocess new
                command: '/bin/cat';
                redirectStdin;
                redirectStdout;
                run.
process stdinStream
        nextPutAll: 'we are testing!';
        nextPutAll: 'we again!';
        close.       
process waitForExit.
process stdoutStream upToEndOfFile inspect.
process closeAndCleanStreams.

Attached is the crash.dmp file


Loading...