Quantcast

ZnServer issues

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

ZnServer issues

Gemstone/S mailing list
Hi everyone, we are having some troubles to work with Zn in gemstone.

Our goal right now is to establish an http communication between a ZnClient in Pharo and a ZnServer in the server, sending serialized objects with STON from one side to the other.

If we evaluate the line ZnServer startDefaultOn: 1800 in the tode1 client we can see with netstat that the port is being grabbed by the process.
However, when we add the eval to do it in the Server, the tode1 client gets stuck and after a couple of minutes we get back an error message (not a syntax error).

Is there any network configuration we should run on the server side to do this simple task? The Stone is running on an ubuntu mounted in a VirtualBox.

Thanks!



_______________________________________________
GemStone-Smalltalk mailing list
[hidden email]
http://lists.gemtalksystems.com/mailman/listinfo/gemstone-smalltalk
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ZnServer issues

Gemstone/S mailing list

Tomás,

Sorry for the late response ...

I encourage you to read this thread[1] on the GLASS list mailing list[2] as I think it should address your issues ...

Dale

[1] http://forum.world.st/Zinc-Server-in-Gemstone-tt4924306.html

[2] http://forum.world.st/mailing_list/MailingListOptions.jtp?forum=1460844


On 12/13/2016 11:53 AM, tomás freilij via GemStone-Smalltalk wrote:
Hi everyone, we are having some troubles to work with Zn in gemstone.

Our goal right now is to establish an http communication between a ZnClient in Pharo and a ZnServer in the server, sending serialized objects with STON from one side to the other.

If we evaluate the line ZnServer startDefaultOn: 1800 in the tode1 client we can see with netstat that the port is being grabbed by the process.
However, when we add the eval to do it in the Server, the tode1 client gets stuck and after a couple of minutes we get back an error message (not a syntax error).

Is there any network configuration we should run on the server side to do this simple task? The Stone is running on an ubuntu mounted in a VirtualBox.

Thanks!




_______________________________________________
GemStone-Smalltalk mailing list
[hidden email]
http://lists.gemtalksystems.com/mailman/listinfo/gemstone-smalltalk


_______________________________________________
GemStone-Smalltalk mailing list
[hidden email]
http://lists.gemtalksystems.com/mailman/listinfo/gemstone-smalltalk
Loading...